16 Şubat 2009 Pazartesi

Jose Mourinho ve Adriano'nun kolları.

Dün akşam Inter - Milan maçı vardı. Benim için maça damgasını vuran iki şey vardı. Birincisi Adriano'nun kolu ile attığı gol diğeri de saha kenarında Jose Mourinho'nun maç boyunca aldığı notlar ve süre ölçümleri yapması idi.


Adriano'nun kolu ile ilgili söyleyecek pek de çok şey yok aslında. Çizgi hakemi rahatça görebilecek bir konumdaydı ancak sesini çıkarmadı. Olan oldu.

Mourinho'nun maçtan önce kendi çalıştırdığı takım Inter'den daha çok ilgilendiği bir konu vardı, Chelsea. Eski takımına bir gün geri döneceğini ve sürekli bir aksaklıklar silsilesi içinde olmasından hoşnut olmadığını belirtti Chelsea'nin. Her neyse. Konumuz Jose'nin kolu.

Bütün maç boyunca kah bir şeyler yazdı kah saatiyle oynadı Mourinho. Saat ise buradaki fotoğraftan da tanıyacağınız üzere saniyenin 1/1000 hassasiyetinde ölçüm yapan aslında Formula 1 için üretilmiş ve çok çeşitli kronometre özellikleri sunan Tag Heuer Microtimer. Saatin 2002 yılında Saatçiliğin Grand-Prix'inde (Grand Prix d'Horlogerie de Genève) ödül aldığını da unutmayalım.


Maçın sonunda da son bir kez saatine baktı Mourinho ve sahayı terketti her zamanki tepkisizliği ile. Bizdeki hocalar acaba ne kullanıyorlar?

2 yorum:

chuju dedi ki...

Oğlum aşağıdaki bağlantıdaki saat çok iyi, gibi geldi bana, buna bir bak, incele, üstüne tez yaz, doktora yap, ordinaryus ol. Belki alacağım da... Eğer beni sallamazsan da; en son çalıştığın seyahat acentasında kullandığın noter onaylı nüfus cüzdanı fotokopisini kullanıp şirket açacağım... :P
http://www.uscav.com/Productinfo.aspx?productID=17745&TabID=1&CatID=283

Kivanc dedi ki...

Bu saat için sana yazabileğim tek şey derhal edinmendir. Çünkü bunun gibi cihaz henüz yok. Sosyete pusulacısı Tissot T-touch var ancak onda gps felan hak getire. Casio Protrek serisinde de Gps desteği yok bildiğim kadarı ile ancak misal gpr-100 model isimli bir saati var Casio'nun,2 saatte bitiyor bataryası misal ve suunto ile aynı fiyattalar hemen hemen bu durumda Suunto tercih edilmelidir. Henüz bu saatin ayarında -benim bildiğim- bir saat yok. Bence al. Derhal de bir review yap, keyifle okuyalım.

Ama delikanlı adam alır bir map meterli Seiko, yönünü ilkel yollarla bulur, der, hızla uzaklaşırım :)