18 Ağustos 2011 Perşembe

Steinhart


Homage saat arayanlar yakın zamanda bu markanın pek çok ürününü inceleme fırsatı bulmuş olabilirler. Ben de şahsen forumlardan takip ettiğim bu marka ile ilgili ufak çapta bir araştırma yaptım ve ulaştığım bilgileri paylaşmak istedim.

Steinhart, Guenther Steinhart'ın sahibi olduğu, İsviçre yapımı saatler üreten bir Alman markası. ETA ve Unitas mekanizma kullanıyorlar ve saatleri - her ne kadar piyasada rüştünü ispatlamış ve çok tutulmuş marka ve modellerin izlerini taşıyor olsalar dahi - inanılmaz bir fiyat performans oranı sunuyor. Fiyat performans oranı iyi olan saatlerin kalitesiz olma ihtimali çok az; çünkü reklama ve insan gücüne ayırdıkları bütçeleri çok düşük. Büyük ihtimalle müşteri ilişkileri ve tanıtım işi ile 3-4 kişi ancak ilgileniyor. Bu kısıtlı imkanlar ile bu denli güzel bilek makinaları ürettikleri için biz saate gönül verenler arasında çok önemli bir yere sahipler.


Bu güzellik yeni zevk alanım olan diver modellerinden Ocean 1 Green. Çok tanıdık gelmesi gayet normal çünkü hepimiz bakar bakmaz aslında bize hangi saati andırdığını biliyoruz; ancak "Steinhart candır" diyor, çıtımızı çıkarmadan özelliklerine bir göz atıyoruz.

Teknik özellikler
Tip: OCEAN 1 GREEN
Numara.: T0205
Mekanizma
ETA 2824-2 Swiss Made, otomatik
Jewels: 25 jewels
Fonksiyonlar
Dakika ve saniye, saat 3 yönünde tarih göstergeleri



Kasa: Paslanmaz çelik
Arka kapak: Paslanmaz çelik
Çap: 42 mm (1.65 inch), tepe hariç
Kalınlık: 13 mm
Ağırlık: 190 g
Kadran: Siyah
Cam: Safir
Bezel: Yeşil
Su geçirmezlik: 300 metre/990 feet 30 ATM
Kayış: Paslanmaz Çelik 22 mm, vidalı
Toka: Paslanmaz çelik, güvenlik kilitli.


Bu markanın kreasyonunda olan saatlerden sadece biri. Fiyatı da -inanması zor ama- sadece 320 Eur.

Saatler ve marka hakkında daha fazla bilgi edinmek ve neler yapmışlar bir göz atmak için http://www.steinhartwatches.de/ adresine başvurabilirsiniz.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam bu markanın saatlerini nasıl temin edebiliriz

Kivanc dedi ki...

http://www.steinhartwatches.de adresinden alabilirsiniz.